glass-skywalk-2[6]

Världens längsta gångbro i glas har öppnat upp i den kinesiska provinsen Hunan. Den är 300 meter lång och är 180 svindlande meter ovan marken. Glaset är 24 mm tjockt och består av härdat laminerat glas i flera, flera lager. Det låter väl riktigt läskigt? 24 millimeter bara. Det är som en bordsskiva nästan. Skulle du våga bege dig ut på denna häftiga bro? Jag är i alla fall tveksam till att jag skulle våga.

Tidigare fanns det en träbro som på försök fick några sektioner av glas. Det var något som verkligen uppskattades av besökarna. Därför bestämdes det att det skulle byggas en bro helt av glas. Denna fantastiska kreation kan ta 800 besökare samtidigt. Vänta nu! 800 personer samtidigt på 24 mm tjockt glas? Ja, det låter helt galet. Detta projekt är något som har varit väldigt lyckosamt därför kommer det bygga en ännu större glasbro. Även det kommer du hitta i Kina.

Den nya bron som kommer ha invigning senare i år ska bli 430 meter lång och hänga 300 meter över marken. Riktigt häftigt samtidigt som väldigt skrämmande. Är man en våghals tror jag det kan bli supercoolt att stå där upp för att kolla rätt ner i dalen.

Har du vägarna förbi Kina så tveka inte. Ta dig till platsen för att besöka denna fantastiska upplevelse!