msqrd

Den här veckan avslöjades det att Facebook köper face-swap appen Masquerade.  Masquerade är just nu en av de mest populära apparna i App Store. Appen har live filters för selfies och gör att man kan byta ut sitt eget ansikte mot kändisars, djurs eller till och med sina egna kompisar. Nyheten avslöjades i ett blogginlägg av Masquerades CEO där de också lovar att nya spännande funktioner kommer att komma.

Appen blir nu tillgänglig för Facebooks alla 1.6 miljarder användare, förmodligen tillsammans med Facebooks andra funktioner som tex. stickers, men den kommer också fortfarande att vara en separat app.

Facebook köpte en start upen Instagram 2012 och sedan dess har användadet av appen vuxit något enormt. Instagram har nu 300 miljoner användare och både privatpersoner, kändisar och företag använder sig av appen. Över 60 miljoner bilder läggs upp på instagram varje dag! Det har också kommit att förändra sättet vi kommunicerar idag och vad vi delar med oss av utav våra privatliv.

Genom det här köpet så konkurrerar Facebook än en gång med appen Snapchat som har liknande face-swapp filter bland sina funktioner. Det ska bli spännande att se hur det här påverkar annan teknik och det sätt som vi kommunicerar på. Nu finns ju inte bara röstförvrängning utan även ansiktsförvrängning!