reference57260_360_0

Vacheron Constantin ville fira sin 260-års jubileum med något storslaget. Därför lät företaget att tillverka världens mest avancerade klocka. Det visade sig vara betydligt svårare en vad dem hade förutsett. Under åtta års tid har tre urmakare byggt världens mest avancerade klocka som har hela 57 olika funktioner. Enormt fascinerade och ett enormt arbete har legat bakom detta pillriga arbete. Totalt har 2 800 delars monterats ihop till en klocka som har urtavlor på både fram och baksidan.

Den fantastiska klockan fick namnet Reference 57260 med 57 olika funktioner. För att du ska få dig en en bild på hur svårt och storartat detta arbete var så var den klockan som var värst innan Reference 57260 byggdes var en Patek Philippe Caliber 89 som hade 1728 delar samt 33 funktioner. En betydlig skillnad med andra ord.

Klockan har många spännande funktioner där du kan se tid, datum, kalender, hur stjärnorna står, samt att klockan har fem små klockor som spelar upp olika melodier som Big Ben i London spelar upp, skapligt häftigt, utöver det har den många fler funktioner. Klockan är 132 mm hög och 55 mm tjock. Klockan är ett beställningsjobb så den kommer självklart inte komma ut i massproduktion och vad priset landa på? Det ryktas om att priset gick upp ända till 70 miljoner kronor vilket är helt galet!