nyteknik

Alla vi som bor i storstäder vet hur jobbigt det är att köra bil tidigt på morgonen och runt klockan fyra – fem tiden på eftermiddagen. Det är mycket trafik och man har inte alltid tålamod eller orken till att sitta i bilen och vänta på att trafiken snart ska börja rulla igen. Ibland går det fort och andra gånger går det väldigt långsamt. Allt fler har börjat åka kollektivt just för att slippa trafiken på vägarna och för att kunna komma i tid, men hur roligt är det egentligen att åka en fullproppad buss eller tåg till och från jobbet?

År 2017 är nu här och ny teknik börjar visa upp sig för världen. Livet börjar bli allt enklare för människor och snart kanske vi inte ens behöver göra någonting själva längre, det är rätt läskigt och vi hoppas på att det inte händer. Men det vi vill ska hända är att tekniken ska rikta sig in på att göra vardagen enklare för oss på andra sätt, t.ex. att hjälpa oss med att slippa trafiken på vardagar eller är det för mycket att be om?

Det tycker inte Tom Enders som är VDn för Airbus Group. Han och hans team på Airbus menar att flygande bilar är lösningen. Vi kommer alltså inom en snar framtid slippa all trafik genom att flyga över den! I slutet av detta år ska företaget ha en prototyp klargjord som ska visas upp för världen.