ID skydd gratis

Det är vanligt att skydda sin IP-adress och data vid surf på internet. Att hitta ett gratis skydd för sin identitet kommer med ett antal risker som är värda att beakta. ID skydd gratis är lockande för ett flertal men innebär samtidigt kompromisser på hastigheten när du surfar och hur säkert du kan surfa utan att någon kommer åt din internethistorik och data.

Gratistjänster för identitetsskydd

Gratistjänster lägger inte pengar vanligtvis på sina servernätverk vilket gör att deras servernätverk kan bli instabila och göra att information läcker. Dessa tjänster brukar även tjäna pengar på att sälja din data som de kommer åt när du ansluter dig till deras ID skydd. Det allra bästa ID-skyddet är det som inte kompromissar på varken hastighet, säkerhet eller integritetsfrågor.

Surfa utan att synas och streama från vilket land du vill

Att skydda sin IP-adress när du surfar på internet är ett sätt att göra dig anonym genom att dölja varifrån du surfar. En dold IP-adress som många ID-skydd erbjuder betyder att du kan surfa från ett land utan att det syns att du surfar därifrån. Det i sin tur gör att du kan använda ID-skydd och VPN-tjänster för att kunna streama innehåll som bara är tillgängligt från ett visst land. ID-skydd såsom VPN skydd krypterar all din data så att din internettrafik blir osynlig för andra och du begränsar generellt sett ditt avtryck på internet.

Hur ID skydd fungerar

ID skydd som både är gratis eller kostar fungerar så att du laddar ner klienten på din dator, platta eller mobiltelefon – eller på alla dessa enheter. Via klienten får du hjälp att skapa ett inlogg som du sedan använder dig av för att koppla upp dig på VPN och aktivera ditt ID skydd. VPN-servern använder ett krypteringsprotokoll på den data som du tar emot samt skickar. Den skapar sedan en krypterad länk över internet för att säkra din data ytterligare. VPN paketerar sedan vardera datapaketet säkert och krypterar det på ett sätt där data kapslas in. När data tas emot av VPN-servern så tar den bort paketeringen genom ett avkrypteringsprocess. Allt detta sammantaget skapar ett säkert ID skydd vid surf på internet. Att hitta en tjänst som gör allt detta gratis är utmanande men möjligt. Det finns även andra tjänster som har liknande funktioner som VPN erbjuder men det bästa ID-skyddet är ändå VPN när det kommer till integritetsfrågor. DNS är ett annat alternativ men krypterar inte din datatrafik på det sätt som VPN gör vilket gör att ditt ID skydd försämras. Risken med ett kostnadsfritt ID skydd är att det inte krypterar din anslutning ordentligt vilket är en nackdel med dessa gratistjänster.