Capture10

Kan du tänka dig hur skönt det skulle var att slippa bära runt eller dra med sig sin tunga resväska? Sluta drömma. Äntligen finns det en resväska som följer med dig vart du än går och som håller sig borta från hinder och andra resenärer.

Vi slutar aldrig att bli imponerade av alla nya uppfinningar. Just denna uppfinning är perfekt för alla som ofta är på resande fot och som alltid irriterat sig på den jobbiga väskan som man måste släpa med sig. Ett robotföretag i San Francisco (USA) som heter Travelmate vet hur det känns och har därför sett till att göra en testmodell till en resväska. Med hjälp av telefonen kan man styra resväskan, byta färg på de inbyggda ledlamporna som syns på väskans yttre delar, (framsidan och kanterna) och se hur mycket batteri väskan har kvar. Orkar du inte ta fram telefonen så kan du styra, snurra och stanna väskan med handrörelser. Tycker du om att filma dina resor så gör resväskan det åt dig med sin inbyggda kamera.

Det häftiga med just denna resväska är inte bara att den följer efter dig med hjälp av sensorer och artificiell intelligens utan den har även omnihjul som kan rulla oavsett om den står upp eller ligger ner. Omnihjulen gör det möjligt för väskan att rulla i sidleds samtidigt som den roterar. Resväskan väger väskan med en inbyggd våg, dessutom har den gps, bluetooth, högtalare och usb – portar så du kan ladda mobilen eller laptopen vart du än är. Väskans batteri varar i fyra timmar enligt utvecklarna.

Väskan finns i tre olika storlekar, S, M och L och färger (svart, blå, röd, lila, orange och vinrött).

 

Se trailern om hur resväskan fungerar: