I takt med teknikens utveckling så kan vi göra allt mer och mer med hjälp av våra mobiler. Möjligheterna känns oändliga nu för tiden och samtidigt är det ibland svårt att sålla ut bland alla tillgängliga appar och sidor på nätet. Här kommer 10 coola och användbara tips på utan att du behöver varva Google tio gånger om och plöja igenom spaltmeter med recensioner.

  • Hotell enkelt i mobilen – På Hotels kan du enkelt leta reda på hotell utifrån en mängd sökalternativ som billigast, bäst eller närmst. Eller sök efter hotell med bra erbjudanden i närheten av dig. En mycket användarvänlig app finns även att ladda ner där du enkelt kan hålla koll på dina bokningar och bonusnätter och mycket mer.
  • Flygresor direkt i mobilen – Momondo är en sida där du enkelt söker efter ditt resmål utifrån datum och andra önskemål. Sedan får du snabbt upp förslag ifrån mängder av olika flygbolag med detaljer om resan inklusive priser och möjlighet att boka. Sidan har även en mycket bra kalenderfunktion där du får en bra överblick över prisvariationer under olika datum.
  • Boardingkortet direkt i mobilen – Exempelvis Apple Wallet är perfekt för boardingkort istället för pappersvarianten. Enda nackdelen är om du råkar få slut på batteri när du är på flygplatsen…
  • Lån direkt i mobilen – Idag finns det otroligt många långivare för sms lån, och det kan precis som med resor och hotell vara svårt att hitta det bästa erbjudandet. På SMS-lån kan du enkelt välja ditt önskade lånebelopp och sedan direkt söka igenom 30 långivares erbjudanden.
  • GPS i mobilen – Flera smartphones har idag inbyggd gps, vilket gör att du enkelt kan använda exempelvis iPhones standardprogram för att hitta rätt. Sök bara efter platsen du ska till och sedan på färdbeskrivning. Direkt får du upp en display i stil med den du får hos GPS mottagare och du kan enkelt navigera både till fots och med fordon. Vissa större städer har även 3D kartor och visar en 3D bild av navigeringen.

kryscreenshot1

  • Träffa läkare direkt i mobilen – För bara fem år sedan hade det här nog låtit som ett aprilskämt. Men idag kan du konsultera läkare direkt i din mobil, oavsett var i världen du befinner dig via KRY. Allt som behövs är att du har BankID, internetuppkoppling och en mobil enhet med stöd för ljud och video. Du kan då ha ett videosamtal med en läkare och även bli remitterad vidare om så behövs.
  • Handla mat i mobilen – Har du spottat och fräst över att behöva storhandla en fredagseftermiddag samtidigt som resten av befolkningen haft samma idé? Du kan göra det mycket enklare för dig genom att handla direkt i mobilen och få varorna hemlevererade. De flesta stora mataffärer som Ica, Coop och Willys erbjuder denna tjänst och även dedikerade mobilappar för flera av dem.
  • Snabbmat direkt i mobilen – Om du inte nöjer dig med att storhandla direkt i mobilen så kan du alltid beställa hem snabbmat på ett enkelt och smidigt sätt. Onlinepizza ger dig ett enkelt sätt att beställa hem den perfekta kebabtallriken. Utifrån ditt postnummer får du direkt upp tillgängliga restauranger som har hemkörning och du kan beställa och betala direkt på sidan eller appen som finns både till iphone och Android.

googletranslate1

  • Översätt direkt i mobilen – Att mobiltelefoner använts för att översätta olika språk är inget nytt, och det finns flera appar som gör det på ett smidigt och snabbt sätt. Google Translate är dock en app som förtjänar lite extra tid i rampljuset. Inte nog med att du kan tala direkt i appen och få det översatt till valfritt språk. Du kan även rikta mobilens kamera mot en text eller skylt exempelvis som du inte förstår. Och bokstavligen i ett trollslag så framträder texten på det språket du föredrar. Rekommenderas varmt, och ger dig många stunders nöje om inte annat där du kan springa runt och helt plötsligt med enkelhet läsa vad som står på den japanska nudelförpackningen eller den ryska affärens skyltar.
  • Planering i mobilen – Har du fullt upp med att sköta planeringen för hela familjen med lappar på kylskåpet, påminnelser vid matbordet och otaliga sms och telefonsamtal för att få logistiken att gå ihop? Återigen är det Google som har en otroligt bra lösning på Google Kalender ger dig möjligheten att på flera mobila plattformar kunna ha tillgång till en kalender som sedan kan delas mellan flera olika användare.

Dela gärna med dig om du har några fler bra förslag på webbsidor eller appar.