settman

Världens största vapenindustriföretag det amerikanska Lockheed Martin bildar ett bolag för industrirobotar med det svenska företaget Exechon. En av ägarna är komikern och programledaren Peter Settman. Vi pratar om en gigantisk affär som är värd flera miljarder kronor.

Bolaget kommer ha sitt huvudsätte Abu Dhabi där två av platserna i styrelsen kommer gå till uppfinnaren Karl-Erik Neumann och Peter Settman. Andelen som Settman äger i de nybildade bolaget Exechon ligger på 10%. Aktieägarna Exechon kommer tack vare aktieägaravtalet få en betydlig större del av vinsten i framtida utdelningar i det nya bolaget jämfört med storägarna Lockheed Martin och Injaz National.

Lockheed Martin tog kontakt redan år 2009 med uppfinnaren Karl-Erik Neumann eftersom dem var mycket intresserad av Exechons robotteknologi. Nu kommer det nybildade bolaget bygga den patenterade industrirobot i kolfiber. Beställningar har redan inkommit från gigantiska flygbolag som Boeing och Airbus!

Peter Settman säger själv efter att affären blev offentliggjord ”Det där trodde ni inte om en raggarkille”. Det kan jag väl hålla med om. Eller framförallt trodde jag inte att Peter Settman var inblandad i något sådana stora affärer. Även fast hans familj tidigare har sysslat med teknik och uppfinningar. Antar att det ligger i blodet.